2diabeat lanceert supportkit en toolbox om gezonde leefstijl te bevorderen

‹ Terug naar overzicht

Lancering Supportkit en Toolbox om gezonde leefstijl te bevorderen

Waar begin je als je wilt starten met de wijkaanpak van 2diabeat? Welke activiteiten en interventies kun je het beste inzetten in jouw wijk?

Om nieuwe wijken te inspireren en startende wijken te ondersteunen, heeft 2diabeat een handige supportkit en toolbox ontwikkeld. Hiermee stellen we de kennis en ervaring die is opgedaan in 2diabeat wijken vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

 

De supportkit en toolbox bieden een overzicht van tips en gratis tools om een gezonde leefstijl bij volwassenen te bevorderen en daarmee diabetes type 2 een halt toe te roepen. Met de supportkit en toolbox kunnen lokale leiders inspiratie opdoen voor hun wijkaanpak én gericht op zoek naar passende interventies om inwoners te helpen bij een gezonde leefstijl.

 

Over de supportkit
De supportkit helpt lokale initiatiefnemers met praktische informatie en tips om in de eigen wijk te starten met 2diabeat. Zo is er onder andere informatie te vinden over het betrekken van inwoners bij een gezondheidsactiviteit, het versterken van een lokaal netwerk en het vinden van financiering voor lokale gezondheidsactiviteiten. Daarnaast vind je voorbeelden en formats voor onder andere het maken van een wijkplan, communicatiematerialen en het organiseren van prikacties of gezondheidschecks.

Neem hier een kijkje naar alle thema’s in de supportkit.

 

Over de toolbox
De toolbox bevat verschillende erkende leefstijlinterventies en leefstijlapps om inwoners te ondersteunen bij het ontwikkelen en volhouden van een gezonde leefstijl. Denk aan interventies en leefstijlapps op het gebied van bewegen, voeding, ontspanning en slaap, en mentale gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn interventies zoals de Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI), maar ook informatie om in gesprek te gaan met inwoners zoals de brochure ‘Eet je Beter’ of steungroepen waar inwoners elkaar ondersteunen bij leefstijlverandering. De onderdelen in de toolbox zijn door experts van 2diabeat getoetst op relevantie, kwaliteit en bruikbaarheid.

Neem hier een kijkje in de toolbox.