Doe mee met de Nationale Suiker Challenge 2024

‹ Terug naar overzicht

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge 2024

Breng jij de challenge in jouw wijk onder de aandacht?

Zeven dagen gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

Van 10 tot en met 16 juni 2024 gaan ruim 75.000 deelnemers de uitdaging aan om een week lang alle toegevoegde suikers te vermijden en zoveel mogelijk vers, onbewerkt en gevarieerd te eten. Breng jij de Nationale Suiker Challenge in jouw wijk onder de aandacht?

 

Tijdens de challenge kunnen deelnemers rekenen op hulp van het Diabetes Fonds. Zo ontvang je een gratis magazine vol gezonde recepten, praktische tips om te minderen met suiker en inspirerende verhalen van andere deelnemers. Met al deze tips kun je thuis of op de werkvloer eenvoudig aan de slag kunt met een gezonde leefstijl.

En dat doen we natuurlijk niet voor niets: want door zoveel mogelijk bewerkte producten te vermijden te kiezen voor verse producten, kun je in slechts een week tijd al 99 suikerklontjes besparen. Zo verklein je de kans op een hoge calorie-inname, gewichtstoename en diabetes type 2. Vorig jaar gingen ruim 75.000 mensen de uitdaging aan, wat resulteerde in een besparing van 7,5 miljoen (!) suikerklontjes. Niet slecht, toch?

Dit kun je verwachten

Samen met ruim 75.000 anderen zeg je voor één week nee tegen suiker en ja tegen gezonde voeding! En daar gaan wij je natuurlijk bij helpen. Dit kun je verwachten:
  • Inspiratie: direct na je inschrijving krijg je van ons het Suiker Challenge Magazine met lekkere suikervrije recepten en handige tips om minder suiker te eten. Je kunt dit magazine gratis downloaden.
  • De challenge: de challenge duurt tot en met zondag 16 juni. Iedere dag ontvang je tips en inspiratie om je te helpen gemotiveerd te blijven.
  • Doorgaan: wil je na de challenge langer doorgaan met gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers? We sturen je graag extra tips en recepten via e-mail.

Schrijf je nu gratis in en breng de challenge in jouw wijk onder de aandacht. Materialen zijn te vinden en te bestellen via het Diabetes Fonds.