Hulp nodig?

Wil je starten in jouw wijk? Of jouw lokale gezondheidsinitiatief versterken? Dan kun je gebruik maken van de ondersteuning van 2diabeat. In een intakegesprek met één van onze wijkadviseurs kijken we samen wat er speelt in de wijk en wat de volgende stappen kunnen zijn.

 

Plan direct een intake

Op zoek naar meer inzicht over je wijk?

Vraag een wijkscan aan!

Inzicht in de huidige situatie is een belangrijke eerste stap in de wijkaanpak van 2diabeat. Daarom bieden we deelnemende wijken een wijkscan aan. De wijkscan geeft een helder overzicht van de kenmerken van de inwoners in de wijk en risicogroepen voor diabetes type 2.

Vraag een wijkscan aan

Benieuwd naar het leefstijlaanbod in jouw wijk?

Ga aan de slag met een leefstijlkaart!

In de wijkaanpak van 2diabeat zoeken we de verbinding met het bestaande leefstijlaanbod in de wijk. Met de leefstijlkaart maken we een plattegrond van de wijk waarop alle aanbieders worden weergegeven op het gebied van bewegen, voeding, slaap, ontspanning en mentale gezondheid.

Meer weten over de leefstijlkaart

Meer weten over 2diabeat?

Lees over onze unieke wijkaanpak!

2diabeat zet zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Dat is belangrijk, want al ruim één miljoen mensen hebben diabetes type 2 en dat aantal stijgt hard. 2diabeat heeft een integrale aanpak ontwikkeld waarin lokale professionals en bewoners samenwerken aan gezondheidsbevordering in hun wijk of dorp.