Over de supportkit

Welkom bij de supportkit van 2diabeat! In deze supportkit vind je praktische informatie en tips om aan de slag te gaan met 2diabeat in jouw wijk. Ook vind je hier voorbeelden van deelnemende wijken.

Hoe gebruik je deze supportkit?
De supportkit is thematisch ingericht. Denk hierbij aan thema’s zoals het versterken van het lokale netwerk of het betrekken van bewoners. Ook vind je informatie over financiering en kun je gebruik maken van voorbeelden van communicatiematerialen.  

De informatie in de supportkit is gebaseerd op de ervaringen van deelnemende wijken en wordt regelmatig bijgewerkt.

Heb je hulp of advies nodig? Laat het ons weten! Mail naar secretariaat@2diabeat.nl.

Informatie over diabetes type 2

Wil je meer weten over diabetes type 2 of ben je op zoek naar informatie over deze aandoening voor de wijkbewoners?

Communicatie

Je wilt een gezonde leefstijl bevorderen in jouw wijk en je wilt de bewoners hierover informeren. Hoe maak je jouw initiatief bekend in de wijk en zorg je ervoor dat mensen naar jouw activiteiten komen?

Financiering

Het kost tijd, energie en geld om een gezonde leefomgeving in de wijk te creëren. Lokale initiatiefnemers zijn heel belangrijk om mensen met elkaar te verbinden en te zorgen voor een gezonde buurt. Vaak is er geld nodig om hier genoeg tijd aan te kunnen besteden.

Versterk je lokale netwerk

Als je een gezonde wijk wilt creëren, is het belangrijk om een sterk netwerk te bouwen. Dit kun je niet alleen. Daarom is het goed om mensen te benaderen die zich samen met jou zich willen inzetten voor een gezondere wijk. Dit kunnen bewoners, vrijwilligers, professionals, welzijnswerkers, ondernemers of maatschappelijke organisaties in de wijk zijn.

De rol van lokale aanjager

De wijkaanpak van 2diabeat werkt met lokale aanjagers. De lokale aanjager is het aanspreekpunt van de wijk. Hij of zij zoekt medestanders, zorgt voor verbinding tussen initiatieven en is de coördinator van het lokale netwerk.

Aan de slag in de wijk

Je wilt activiteiten organiseren in jouw wijk om mensen te helpen en te motiveren een gezondere leefstijl aan te nemen. Maar waar begin je? Hieronder vind je adviezen en tips om je alvast op weg te helpen.

Betrekken van bewoners

Wil jij de gezondheid van de mensen in jouw wijk bevorderen met een wijkaanpak? Dan is het belangrijk om de bewoners hierbij te betrekken. Dit heeft meerdere voordelen.