Doe mee met de Nationale Suiker Challenge 2023

‹ Terug naar overzicht

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge 2023

Breng jij de Challenge in jouw wijk onder de aandacht?

Zeven dagen gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

Vanaf 5 tot en met 12 juni 2023 gaan tienduizenden Nederlanders de uitdaging aan om een week lang alle toegevoegde suikers te vermijden en zoveel mogelijk vers, onbewerkt en gevarieerd te eten. Breng jij de Challenge in jouw wijk onder de aandacht?

 

Tijdens de Challenge kunnen deelnemers rekenen op hulp van het Diabetes Fonds. Zo ontvang je een gratis magazine vol gezonde recepten, praktische tips om te minderen met suiker en inspirerende verhalen van andere deelnemers. Dat doen we laagdrempelig, digitaal en fun, zodat je thuis of op de werkvloer eenvoudig aan de slag kunt met een gezondere leefstijl

En dat doen we natuurlijk niet voor niets: want door zoveel mogelijk bewerkte producten te vermijden te kiezen voor verse producten, kun je in slechts een week tijd al 99 suikerklontjes besparen. Zo verklein je de kans op een hoge calorie-inname, gewichtstoename en diabetes type 2. Vorig jaar gingen ruim 75.000 mensen de uitdaging aan, wat resulteerde in een besparing van 7,5 miljoen (!) suikerklontjes. Niet slecht, toch?

Schrijf je nu gratis in en krijg ook de smaak te pakken! Het gratis magazine is ook inspirerend voor lokale actoren en zorgverleners in de wijk. Meer materialen zijn te vinden en te bestellen via de website van het Diabetes Fonds. Tot slot is er ook een speciale pagina met informatie voor werkgevers hoe zij mee kunnen doen en kunnen bijdragen.

 

Breng jij de Challenge in jouw wijk onder de aandacht?

Informeer andere actoren en bewoners over de Nationale Suiker Challenge en laat hen weten dat ze zich kunnen aanmelden om een magazine en nieuwsbrieven te ontvangen ter ondersteuning. De Nationale Suiker Challenge helpt hen om gezonder te gaan eten met minder suikers.

Aanmelden en meer informatie