Podcastreeks ‘Leefstijlzorg, een uitdagend perspectief?

‹ Terug naar overzicht

Leefstijlzorg - uitdagend perspectief?

Diabetes Fonds heeft een vijfdelige podcastreeks ‘Leefstijlzorg, een uitdagend perspectief' gemaakt.

Diabetes heeft een enorme impact op het dagelijkse leven van mensen en de helft krijgt na een tijd gezondheids­problemen. Het Diabetes Fonds heeft hierover een vijfdelige podcastreeks ‘Leefstijlzorg, een uitdagend perspectief?’ gemaakt.

 

Manager kennis & innovatie en adjunct-directeur Rens Vandeberg gaat in deze serie in gesprek met experts uit het veld over onder andere het belang van aandacht voor een gezonde leefstijl in de zorg aan mensen met diabetes type 2, de financiële prikkels, langetermijneffecten en de toepassing in de praktijk.

 

 

In de eerste aflevering trapt gast host Diana Matroos af, samen met Jet Bussemaker, voorzitter van de RVS en Hoogleraar bij het LUMC en de Universiteit van Leiden.

Generaties die opgroeien in een ongezonde voedselomgeving. Helaas is het aan de orde van de dag. De gevolgen zijn desastreus, want de helft van de mensen in Nederland heeft overgewicht en dat leidt tot een enorme toename van chronische ziektes, zoals diabetes.

De ongezonde voedselomgeving maakt het enorm lastig voor mensen om gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld in een supermarkt waar ongeveer 80 procent van het aanbod ongezond is.

 

 

Bekijk alle afleveringen van de podcastreeks hier: https://www.diabetesfonds.nl/speciaal-voor/zorgverleners/podcasts-over-leefstijlzorg