Ommetje-app

De Ommetje-app is voor iedereen die wil werken aan gezondere hersenen.

Doel en subdoelen 
De Hersenstichting wil met de Ommetje-app mensen meer laten wandelen om daarmee hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

Korte omschrijving 
Deze app motiveert de gebruiker om dagelijks een wandeling te maken en dit in de app bij te houden. Binnen de app zijn er een aantal functies die het extra motiverend kunnen maken om een ommetje te lopen.

  • Door ommetjes te wandelen kan je XP (punten), medailles, badges en hersenweetjes verdienen.
  • Gebruikers die individueel willen werken aan hun gezondheid kunnen met de functie Persoonlijk weekdoel in een aantal weken een wandelgewoonte opbouwen. Elke week kun je een doel instellen qua aantal ommetjes en aantal minuten per ommetje. De app houdt je voortgang bij en stuurt motiverende berichten.
  • Met de speciale Samen-om functie wandelen gebruikers samen. In het echt of tegelijkertijd maar op een andere locatie. Je kan elkaar motiveren door elkaar uit te nodigen om samen een ommetje te lopen. Want samen is leuker!
  • Met Ommetje Levels worden gebruikers ingedeeld in een level met andere wandelaars van hun wandelniveau.
  • Ommetje Teams doe je samen met vrienden, familie of collega’s. Je kan een eigen wandelcompetitie aangaan

Gebruikers die niet gebruik willen maken van bepaalde functies zoals Levels, geen XP willen verzamelen of bijvoorbeeld geen berichten willen ontvangen, kunnen deze opties zelf aan- en uitzetten.

Duur 
Een standaard ommetje duurt minimaal 20 minuten. Deelnemers kunnen zoveel en zo vaak ommetjes maken als ze willen. Niet iedereen kan echter 20 minuten lopen. Een ommetje vanaf 5 minuten telt dus ook al mee.

strong>Groepsverband of individueel 
Een ommetje kan je alleen maken of samen.

Locatie 
Online: via de app kunnen de ommetjes bijgehouden en gedeeld worden.

Intermediaire doelgroepen & uitvoerders 
Ommetje kan zelfstandig uitgevoerd worden. Het gebruik hiervan kan wel gestimuleerd worden door professionals en sleutelfiguren in de wijk.

Randvoorwaarden voor uitvoering 
De gebruiker heeft een smartphone nodig met een actieve internetverbinding om de Ommetje-app op te installeren.

‹ Terug naar overzicht