Mijn nieuwe balans

Mijn nieuwe balans’ is voor mensen die gezond willen afvallen. Mijn nieuwe balans is een onderdeel van het gratis online eetdagboek Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum.
Jongeren onder de 18 en ouderen boven de 70 worden aangeraden alleen onder begeleiding af te vallen. Voor deze mensen is Mijn nieuwe balans niet beschikbaar. Dat laatste geldt ook voor zwangere, vrouwen die borstvoeding geven, mensen met ondergewicht en mensen met een gezonde BMI <22. Mensen met ernstig overgewicht raden we aan om professionele hulp te zoeken bij het afvallen. Onder begeleiding zouden zij dan gebruik kunnen maken van Mijn nieuwe balans. 

Doel
Het doel van Mijn nieuwe balans is het bieden van hulp bij afvallen.   

Korte beschrijving aanpak
Mijn nieuwe balans kan ondersteunen bij het zetten van kleine maar uitdagende stappen richting een gezonder gewicht. Mijn nieuwe balans is een uitbreiding op het online eetdagboek Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum.  In Mijn nieuwe balans houd je een online eetdagboek, je beweging en jouw wekelijkse gewicht bij. Daarmee brengen we jouw voortgang in beeld en ondersteunen we je met tips en advies. Kortom: we laten zien wat goed gaat en waar je nog stappen kunt zetten.   

Groepsverband of individueel
Mijn nieuwe balans kan individueel gebruikt worden. 

Locatie
Mijn nieuwe balans is – als onderdeel van Mijn Eetmeter – een online hulpmiddel. De app Mijn Eetmeter kan worden gedownload in de Google Playstore en de Appstore. De webversie is beschikbaar via Mijn Voedingscentrum. 

Intermediaire doelgroepen & uitvoerders
Mijn nieuwe balans kan zelfstandig worden gebruikt, maar de inzet kan worden aangeraden door verschillende (zorg-)professionals. 

Randvoorwaarden voor de uitvoering
Voor het gebruiken van de app Mijn Eetmeter moet de deelnemer in het bezit zijn van een internetverbinding. 

Effectiviteit & Onderbouwing
De informatie in de app Mijn Eetmeter is wetenschappelijk onderbouwd. De app kan bijdragen aan een gezonde leefstijl. Je kunt je gewicht en eet- en beweeggedrag bijhouden (zelfmonitoring) en dit vergelijken met een norm voor gezond gedrag. Zo weet je of je een gezond gewicht hebt, of je meer of minder eet dan je dagelijks nodig hebt en of je voldoende beweegt (GGD Appstore). 

 

Mijn nieuwe balans is een ontwikkeling van Het Voedingscentrum.
Bij vragen kan er gemaild worden naar eetmeter@voedingscentrum.nl 

‹ Terug naar overzicht