Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is een handig hulpmiddel voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn of haar eetpatroon. Voor kinderen kunnen er vanaf 4 jaar gegevens worden ingevoerd. 

Doel
Het doel van Mijn Eetmeter is het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. 

Korte beschrijving aanpak
Mijn Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Er staan ruim 130.000 producten in Mijn Eetmeter. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kun je per dag bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.
En wil je afvallen? Mijn nieuwe balans binnen Mijn Eetmeter biedt hulp. 

Groepsverband of individueel
Mijn Eetmeter kan individueel gebruikt worden. 

Locatie
Mijn Eetmeter is een online hulpmiddel. De app kan worden gedownload in de Google Playstore en de Appstore. De online-versie is beschikbaar via Mijn Voedingscentrum. 

Intermediaire doelgroepen & uitvoerders
Mijn Eetmeter kan zelfstandig worden gebruikt, maar de inzet kan worden aangeraden door verschillende (zorg-)professionals. 

Randvoorwaarden voor de uitvoering
Voor het gebruiken van de app moet de deelnemer in het bezit zijn van een internetverbinding. 

Effectiviteit & Onderbouwing
De informatie in de app is wetenschappelijk onderbouwd. De app kan bijdragen aan een gezonde leefstijl. Je kunt je gewicht en eet- en beweeggedrag bijhouden (zelfmonitoring) en dit vergelijken met een norm voor gezond gedrag. Zo weet je of je een gezond gewicht hebt, of je meer of minder eet dan je dagelijks nodig hebt en of je voldoende beweegt (GGD Appstore). 

 

Mijn Eetmeter is een ontwikkeling van Het Voedingscentrum. 
Bij vragen kan er gemaild worden naar eetmeter@voedingscentrum.nl 

‹ Terug naar overzicht