Mijn Betere Keuze

Deze tool kan iedereen gebruiken die met kleine stappen gezonder wil gaan eten.

Doel
De online tool ‘Mijn Betere Keuze’ helpt je om gezonde stappen te zetten naar minder calorieën, suiker, zout of verzadigd vet. Je kiest in de gratis tool zelf waar je aan wilt werken. In kleine stappen werk je zo aan een gezonder eetpatroon. In de tool kies je een product en zie je hoe je een betere keuze kunt maken. Dit kan vaak op verschillende manieren.

Niet-Schijf naar Schijf
Je gaat van een product dat niet in Schijf van Vijf staat naar een product dat wel in de Schijf van Vijf staat. Zo ga je van ongezond naar gezond.
Schuif op naar …
Je kiest een product dat lijkt op wat je normaal neemt, alleen dan met minder calorieën, suiker, zout of verzadigd vet. Je schuift op van ongezond naar minder ongezond.
Neem een kleinere portie
Je neemt hetzelfde product, maar dan een kleinere hoeveelheid. Zo krijg je minder calorieën, suiker, verzadigd vet of zout binnen.
Neem minder vaak
Je zet in een stap in de goede richting door het product minder vaak te nemen. Bijvoorbeeld niet elke dag, maar 1x in de week of alleen in het weekend.
De tool helpt je met ideeën hoe je stappen kunt zetten. Op dit moment, januari 2024, staan er zo’n 45 voorbeeldproducten in de tool, met telkens 2 tot 4 alternatieven. Jouw betere keuzes kan je uitprinten en op een plek ophangen dat je deze vaak ziet.

Korte beschrijving aanpak
Mijn betere keuze is een tool op de website van het Voedingscentrum Tool Mijn Betere Keuze | Voedingscentrum

Duur
Niet van toepassing.

Groepsverband of individueel
De tool kan individueel worden gebruikt.

Locatie
Online

Intermediaire doelgroep & uitvoerders.
Zorgverleners kunnen cliënten verwijzen naar deze online tool

‹ Terug naar overzicht