MiGuide Cool: de digitale GLI

Voor iedereen die voldoet aan de inclusiecriteria van de GLI, die de Nederlandse taal machtig is en redelijk digitaal vaardig is, kan meedoen met het programma. De MiGuide app kan ook op zichzelf gebruikt worden door mensen met én zonder diabetes type 2.

Doel
Door de toevoeging van digitale leermiddelen zoals een app en een online leeromgeving aan de GLI Cool, maakt MiGuide de GLI Cool voor meer mensen bereikbaar.

Korte beschrijving aanpak
MiGuide biedt het erkende GLI programma CooL (Coaching op Leefstijl). Het programma wordt volledig online aangeboden, zodat het ook toegankelijk is voor mensen die de sessies vanuit hun eigen vertrouwde omgeving willen bijwonen. Bovendien ontvangen de deelnemers vanuit de MiGuide app dagelijks coaching op het gebied van voeding, beweging, slaap en ontspanning. De app bevat ook een voedingskeuzehulp, een beweeg- en voedingsdagboek, het digitale handboek “ik heb diabetes, wat kan ik doen” en de mogelijkheid om meetwaardes zoals bloedsuiker en bloeddruk bij te houden. Op de online leeromgeving “MiGuide Leren” vinden deelnemers informatie, video’s en opdrachten rondom de thema’s die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen.

Duur
Het MiGuide CooL programma duurt 24 maanden. De MiGuide app is voor onbepaalde tijd te gebruiken.

Groepsverband of individueel
De MiGuide CooL-interventie bestaat uit groepsbijeenkomsten en  één op één gesprekken met de leefstijlcoach.

Locatie
Het MiGuide CooL-programma wordt landelijk aangeboden en is online te volgen.

Intermediaire doelgroepen en uitvoerders
De deelnemer wordt ondersteund door de leefstijlcoach. De doorverwijzer wordt via ZorgDomein of VIPLive op de hoogte gehouden van de voortgang van de deelnemer.

Zorgverleners kunnen doorverwijzen naar MiGuide CooL via ZorgDomein en VIPLive
MiGuide is te bereiken tijdens kantooruren op 085-0066872 en info@miguide.nl

Randvoorwaarden voor de uitvoering
Om deel te kunnen nemen aan het MiGuide CooL-programma dient de deelnemer te voldoen aan de inclusiecriteria van de GLI. Daarnaast moet hij/zij de Nederlandse taal machtig zijn en redelijk digitaal vaardig zijn. Voor het gebruik van de MiGuide app zonder deelname aan het MiGuide CooL-programma, is alleen beheersing van de Nederlandse taal en smartphone bezit vereist.

Kosten
De MiGuide app kan gratis worden gedownload. Mensen die voldoen aan de inclusiecriteria kunnen een verwijzing opvragen bij de huisarts. Deelname is vergoed vanuit de basisverzekering.

Effectiviteit & Onderbouwing
Het MiGuide CooL-programma is erkend door het RIVM en bewezen effectief. Alle adviezen binnen de MiGuide app zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en richtlijnen.

‹ Terug naar overzicht