Kies Ik Gezond?

Voor iedereen die hulp wil bij het maken van een gezonde voedselkeuze. 

Doel
Gezonder kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt? Wil je bijvoorbeeld letten op suiker, vet of zout? Heb je een allergie? Of wil je zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de ‘Kies Ik Gezond?’-app. Bepaal zelf waar je op wilt letten. De app helpt je kiezen. 

Korte beschrijving aanpak
Via de app kan de gebruiker producten scannen waarna de producten en voedingswaarden zichtbaar worden. Ook kunnen de voedingswaarden van producten met elkaar vergeleken worden in de Vergelijker. Verder kun je met de Ingrediëntenchecker aangeven op welke ingrediënten je wilt letten, zoals allergenen, toegevoegd suiker en andere stoffen naar keuze. Daarnaast kun je zelf producten zoeken, toevoegen en vergelijken. De gegevens zijn uitsluitend bedoeld ter informatie. Zij mogen niet beschouwd worden als een aanbeveling van een bepaald product. Als ‘Kies Ik Gezond?’-gebruiker ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze voor een bepaald voedingsmiddel. 

Groepsverband of individueel
De app is geschikt voor individueel gebruik. 

Locatie
Beschikbaar als app. 

Intermediaire doelgroepen & uitvoerders
De ‘Kies Ik Gezond?’-app kan zelfstandig worden gebruikt, maar de inzet kan worden aangeraden door verschillende (zorg-)professionals. 

Randvoorwaarden voor de uitvoering
Voor het gebruiken van de app moet de deelnemer in het bezit zijn van een smartphone. 

Effectiviteit & Onderbouwing
De informatie is gebaseerd op de Richtlijnen Schijf van Vijf. 

“De app werkt goed en is gemakkelijk in gebruik. Het menu is overzichtelijk. De app is gericht op de Schijf van Vijf, dus vooral handig voor gebruikers die willen eten volgens de Schijf van Vijf. Enige kennis van voeding is handig.”

mailadres: kiesikgezond@voedingscentrum.nl

‹ Terug naar overzicht