Digitale keuzehulp voeding

De digitale keuzehulp voeding is voor iedereen met of zonder diabetes, die graag gezonder wil gaan eten, maar niet goed weet waar te beginnen. 

Doel
De keuzehulp geeft inzicht in welk voedingspatroon het beste aansluit bij iemands wensen en voorkeuren. Door een voedingspatroon te kiezen die bij je past, is de kans dat je deze volhoudt vele malen groter. 

Korte beschrijving aanpak
De keuzehulp is beschikbaar in de MiGuide app. Via een korte vragenlijst wordt duidelijk in hoeverre de 4 voedingspatronen (DASH, Mediterraan, Schijf van Vijf en Vegetarisch) aansluiten bij de persoonlijke wensen en voorkeuren. Deze voedingspatronen zijn geselecteerd o.b.v. de voedingsrichtlijnen van de Nationale Diabetes Federatie.
Per voedingspatroon wordt er informatie gegeven en inspiratie geboden over de producten die bij elk patroon passen. Ook kunnen er variaties zoals koolhydraat-, of vetbeperkt of intermitterend vasten gekozen worden.
Indien de app gebruiker heeft aangegeven dat hij/zij diabetes heeft, worden er waarschuwingen getoond als er een risico is in combinatie met medicijngebruik. 

Duur
De keuzehulp kan onbeperkt worden gebruikt 

Groepsverband of individueel
Individueel 

Locatie
De keuzehulp is beschikbaar in de MiGuide app 

Intermediaire doelgroepen en uitvoerders
De MiGuide app kan gekoppeld worden aan het Huisartseninformatiesysteem (HIS), waardoor de huisarts of praktijkondersteuner kan inzien welk voedingspatroon geselecteerd is. Als de app gebruiker deelneemt aan het MiGuide CooL programma, is deze informatie ook zichtbaar voor de leefstijlcoach. 

Kosten
Kosten voor een deelnemer
Aan het gebruik van de MiGuide app en de keuzehulp zijn geen kosten verbonden
Kosten voor de professionals
Zorgverleners die patiënten doorverwijzen naar het MiGuide CooL programma, kunnen kosteloos gebruikmaken van het MiGuide zorgportaal. Zorgverleners die toegang willen tot het MiGuide zorgportaal zonder doorverwijzing naar het MiGuide CooL programma, kunnen contact opnemen via info@miguide.nl voor een offerte.

Randvoorwaarden voor de uitvoering
De MiGuide app is Nederlandstalig en beschikbaar voor IOS en Android telefoons. 

Effectiviteit & Onderbouwing
De keuzehulp is door MiGuide ontwikkeld voor 2diabeat, i.s.m. de Nationale Diabetes Federatie. 

‹ Terug naar overzicht