Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn

Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn is bedoeld voor steun aan mensen met diabetes type 2

Doel
Mensen met diabetes type 2 ondersteunen elkaar online om gezonder te gaan leven. Het doel is om meer grip op de aandoening te krijgen. Veel deelnemers blijken zich na verloop van tijd fitter te voelen en hebben minder medicatie nodig om hun bloedglucose te reguleren.

Korte beschrijving aanpak
Diabetes 2 Doorbreken is een online supportgroep van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Diabetes 2 Doorbreken is een Facebookgroep waarin mensen met diabetes type 2 elkaar ondersteunen om gezonder te gaan leven, onder andere door gezonder te eten en meer te bewegen. Ervaren leden die vaak al succesvol hun diabetes hebben omgekeerd helpen nieuwkomers in hun reis naar een betere gezondheid. Leefstijlaanpassingen zijn vaak uitdagend en soms is het moeilijk de motivatie uit jezelf te halen. De groepsleden staan elkaar dan bij met een luisterend oor of waardevolle adviezen. De deelnemers delen ook gezonde recepten met elkaar en wisselen hun ervaringen en praktische tips uit.

Elke zaterdag organiseren deelnemers van Diabetes 2 Doorbreken de ZWEM: Zaterdag Wegen En Meten. Iedereen die het leuk vindt om daaraan mee te doen geeft zijn gewicht en glucosewaardes door, zodat de vooruitgang zichtbaar wordt en eventuele knelpunten kunnen worden besproken.


Duur
De deelnemers kunnen lid blijven zo lang als ze willen.

Groepsverband of individueel
Individueel

Locatie
Online

 

‹ Terug naar overzicht