Checklist Richtlijn Eetomgevingen

De checklist is voor iedereen die aan de slag wil met het gezonder en duurzamer maken van het voedingsaanbod op een bepaalde locatie. Denk aan cateraars, horecamanagers of facilitairmedewerkers.  

Doel
De Checklist Richtlijn Eetomgevingen is een hulpmiddel voor aanbieders van eten en drinken om het aanbod in kaart te brengen en meer inzicht te krijgen in wat gezondere en duurzamere keuzes zijn. Aanbieders bepalen na het invullen van de checklist hun eigen ambitie en vervolgstappen. 

Aanpak
De Richtlijn Eetomgevingen helpt bij het gezonder en duurzamer maken van het voedingsaanbod door op te schuiven richting de aanbevelingen voor Gezonde Voeding in de Schijf van Vijf . De richtlijn geeft daarnaast inspiratie over hoe je het aanbod opvallend presenteert. Producten die je op een aantrekkelijke manier presenteert, in het zicht zet en makkelijk te pakken en te eten zijn, kiezen je gasten sneller. Laat dat dus de meest gezonde en duurzame opties zijn! Je vult de productgroepen in die voor jou van toepassing zijn.  

Groepsverband of individueel
De checklist kan individueel gebruikt worden. 

Locatie
De checklist kan online gedownload worden.  

Intermediaire doelgroepen & uitvoerders
De checklist kan zelfstandig worden gebruikt. Wil je aan de slag, maar heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar eetomgeving@voedingscentrum.nl 

Effectiviteit & Onderbouwing
De Checklist Richtlijn Eetomgevingen is ontwikkeld door het Voedingscentrum en gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen, bijvoorbeeld over invloed van de fysieke omgeving op voedselkeuzegedrag. De Schijf van Vijf is het uitgangspunt van deze checklist. 

‹ Terug naar overzicht