Hoe vind ik interventies in de Toolbox?
Zoeken in de Toolbox
Er zijn verschillende mogelijkheden om specifieke interventies en hulpmiddelen te vinden in de Toolbox. Je kan de zoekbalk gebruiken rechtsboven in het scherm of je kan criteria selecteren. Zie hiervoor de opties aan de rechter zijkant. Beide opties zijn hieronder uitgebreider beschreven.
Optie 1: zoeken met behulp van de zoekbalk
Ben je gericht op zoek naar een specifieke interventie en wil je weten of deze in de Toolbox staat? Typ dan de naam van de interventie in de zoekbalk rechtsboven in het scherm. Je kan hier ook een zoekterm, zoals ‘bewegen’ invoeren. In dat geval krijg je een overzicht met alle interventies en hulpmiddelen waarbij bewegen een onderdeel is. Wil je specifieker zoeken? Met ‘geavanceerd zoeken’ kan je vervolgens zoektermen toevoegen. Zie onderstaand voorbeeld:
- Stap 1: Typ zoekterm in zoekbalk Wanneer je een zoekterm invoert in de zoekbalk, dan krijg je vervolgens alle interventies, nieuwsberichten en chat-berichten waarin de zoekterm voorkomt.
- Stap 2: Geavanceerd zoeken (optioneel) Met geavanceerd zoeken kan je je zoekopdracht verder uitbreiden. Zo kan je gerichter op zoek gaan naar een bepaald type instrument.
- Stap 3: Klik op afbeelding of naam om meer over de interventie te lezen
- Stap 4: Liken, reageren en delen Heb je ervaring met een betreffende interventie of het instrument? Deel dan je ervaring via de reageer-button onderaan de interventiebeschrijving. Ook is het mogelijk om het te ‘liken’. Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Deel dan de link naar de interventie binnen een groep op het online leer- en innovatienetwerk.
Optie 2: zoeken met behulp van het selecteren van criteria
In de Toolbox vind je aan de rechterkant een keuzemenu. Hier kan je criteria selecteren die passen bij jouw wensen of situatie.
- Stap 1: criteria aanvinken
Kies een of meerdere criteria die passen bij jouw vraag. Het is niet noodzakelijk om alle criteria aan te vinken. Je kan selecteren op basis van:- Thema’s (bijvoorbeeld beweging, voeding, ontspanning & slaap)
- Doelgroepen (bijvoorbeeld diabetes type 2, hoog risico op diabetes, lage SES, niet-westerse achtergrond)*
- Uitvoerders (zoals huisartsen en praktijkondersteuners, leefstijlcoaches of werkgevers)
- Locatie (online, op locatie, hybride vorm, dus een combinatie van online en ‘offline’)
- Vorm (individueel, in groepsverband of een combinatie)
- Kosten (gratis of kosten voor uitvoerders en deelnemers)
- *Wanneer je op zoek bent naar een interventie of hulpmiddel die voor een brede, algemene doelgroep geschikt is, dan kan je ‘iedereen’ aanklikken bij het onderdeel ‘doelgroepen’.
- Stap 2: Klik op afbeelding of naam om meer over de interventie te lezen
Wanneer je meer wilt weten over een bepaalde interventie of hulpmiddel, dan klik je op de naam van de interventie of afbeelding. Vervolgens zie je een beschrijving van de betreffende ‘tool’.
- Stap 3: Liken, reageren en delen Heb je ervaring met een betreffende interventie of het instrument? Deel dan je ervaring via de reageer-button onderaan de interventiebeschrijving. Ook is het mogelijk om het te ‘liken’. Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Deel dan de link naar de interventie binnen een groep op het online leer- en innovatienetwerk.
Meer informatie
Ben je op zoek naar aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op.