Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2diabeat inspiratiebijeenkomst – De kracht van bottom-up samenwerken

maart 4 @ 13:30 - 14:30

Ontdek de kracht van ‘bottom-up’ werken aan gezondheid in de wijk met inspirerende praktijkverhalen uit diverse wijken in Nederland.

 

In een tijd waarin de focus op preventieve gezondheidszorg steeds groter wordt, biedt het 2diabeat-programma een vernieuwende aanpak om de opmars van diabetes type 2 terug te dringen. Dit landelijke initiatief ondersteunt bevlogen professionals uit zowel de zorg als de welzijnssector, die zich met passie inzetten voor de gezondheid van hun lokale gemeenschap.

Wat 2diabeat echt uniek maakt, is de betrokkenheid van toegewijde bewoners die zich actief inzetten voor een gezonde leefstijl in hun wijk. Deze bewoners fungeren als katalysator voor positieve veranderingen, en door hun inzet wordt de hele gemeenschap gemotiveerd om gezondere keuzes te maken. Binnen het programma ontvangen de actoren die zich aansluiten bij 2diabeat professionele begeleiding en ondersteuning om een gezonde beweging op gang te brengen.

Samen bouwen we aan een lokale preventie-infrastructuur die de gezondheid van de wijk structureel verbetert.

Door krachten te bundelen en van onderaf te werken, creëren we een duurzame basis voor gezondheidsbevordering die verder reikt dan alleen de bestrijding van diabetes type 2. Met inspiratie uit praktijkverhalen door het hele land, laten we zien hoe een bottom-up benadering kan leiden tot tastbare verbeteringen in de gezondheid van gemeenschappen.

 

Bezoek onze interactieve inspiratiesessie tijdens het IZA-congres op 4 maart.

Locatie: Beatrix theater, Jaarbeursplein 6a
3521 AL Utrecht

Sessieronde 2 – om 13.30 – 14.30 uur

Spreker: Maarten Ploeg

Bekijk het programma van deze IZA-congresdag 2024

en registreer je hier

 

 

Locatie

Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6a
Utrecht, 3521 AL
+ Google Maps