Het bouwen van bruggen met Healthy Sisters

‹ Terug naar overzicht

Verbinding maken! een dialoog met de Healthy Sisters

Beluister deze podcast het leuke interview met Rachida en Najima.

De Healthy Sisters Rachida en Najima zijn sinds kort trotse ambassadeurs van 2diabeat. Maarten Ploeg, programmadirecteur van 2diabeat, was ter ere van deze krachtenbundeling niet alleen te gast in hun podcast ‘Healthy Sisters Talk‘, maar hij interviewde hen ook voor onze eigen podcast.

 

Hun ervaring met overgewicht en een vader die diabetes type 2 heeft, stimuleerde de zussen om dieper in voeding en beweging te duiken. Ze verloren samen flink wat kilo’s en begonnen met het delen van hun inzichten in een blog en op sociale media, waar ze inmiddels een enorm bereik hebben opgebouwd. Ze gaven zelfs een eigen glossy uit!

Je hoort meer over hun jeugd waarin de heerlijkheden van de Marokkaanse keuken een centrale rol speelden. Daarnaast vertellen de zussen over de liefde van hun leven: hardlopen! Ze verkennen ook het belangrijke thema van het bouwen van bruggen tussen Nederlandse en Marokkaanse culturen.

Veel luisterplezier!

Je kunt nog meer mooie verhalen beluisteren via de podcastpagina van 2diabeat.