2diabeat van start in Kortenhoef & Nederhorst den Berg – Wijdemeren

‹ Terug naar overzicht

2diabeat van start in Kortenhoef & Nederhorst den Berg – Wijdemeren

Susanne is oefentherapeut en leefstijlcoach, en ze heeft haar eigen praktijk in Kortenhoef. Naast het behandelen van patiënten geeft Susanne veel sportlessen in het bos van ’s-Graveland.

Susanne stelt zich voor en vertelt waarom zij zich naast haar werk inzet als lokale aanjager van 2diabeat in de wijk Kortenhoef/Nederhorst in Wijdemeren.

Lokale aanjager Susanne Renkema stelt zich voor…

Het is Susanne’s passie om mensen te helpen op het gebied van een gezonde leefstijl. Ze merkt namelijk dat mensen de afgelopen 15 jaar steeds ongezonder zijn gaan leven. Ondanks dat ze met haar praktijk al veel bijdraagt aan het stimuleren van een gezonde leefstijl in Wijdemeren, zet ze zich ook met veel energie in als aanjager van 2diabeat in Kortenhoef/Nederhorst, Wijdemeren. “Monique Stam, huisarts in Kortenhoef – Wijdemeren, kwam naar mij toe om te vragen of ik aanjager wilde worden. Ik ken namelijk veel mensen in Kortenhoef en Nederhorst door mijn werk.”

“Ik hoop met 2diabeat te bereiken dat actoren in de wijk elkaar gemakkelijker kunnen vinden.”

Ik zeg vaak tegen mijn patiënten ‘je moet echt zuinig zijn op je lijf, want hier moet je het je hele leven mee doen’ – Susanne Renkema, lokale aanjager in Kortenhoef/Nederhorst, Wijdemeren

Door als aanjager aan de slag te gaan, hoopt Susanne onder andere dat de netwerken in de wijk tussen actoren versterkt worden. “Het is belangrijk om bewoners iets op maat aan te kunnen bieden, dus ook om hen door te verwijzen naar andere actoren in de wijk. Dat hoop ik te bereiken met 2diabeat: dat actoren in de wijk elkaar gemakkelijker kunnen vinden.”

Op 8 oktober 2022 vindt er een sprankel-event plaats in Wijdemeren in de vorm van een gezondheidsmarkt. Hiervoor heeft Susanne flyers en posters gemaakt om bewoners te enthousiasmeren en komen er advertenties in de plaatselijke kranten. Het is Susanne haar doel om uiteindelijk alle bewoners uit Wijdemeren aan te laten haken om met hun gezondheid aan de slag te gaan. “Het zou mooi zijn als er veel bewoners uit Wijdemeren zich bewust worden van hun leefstijl”, aldus Susanne.