Word aanjager in jouw wijk

Wij geloven dat we de meeste impact kunnen maken op plekken waar mensen wonen, werken en elkaar ontmoeten. Daarom zoeken we lokale aanjagers die zich in willen zetten voor hun eigen wijk of dorp. 

 

Aanjagers zijn mensen die het voortouw nemen om lokaal een beweging op gang te brengen om een gezonde leefstijl te stimuleren en zo de opmars van diabetes type 2 te stoppen.

Onze aanjagers vormen een heel diverse groep, van huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten, diëtisten, sportcoaches, tot ‘gewone’ wijkbewoners, ondernemers en voorgangers in kerken en moskeeën. De functie is niet het belangrijkst, de gemeenschappelijke deler is de overtuiging dat het anders kan en de drive zich hiervoor te willen inzetten.

Word aanjager in jouw wijk

Een aanjager heeft een activerende persoonlijkheid, is sterk intrinsiek gemotiveerd, verbindend en heeft kennis van de wijk! Herken jij je in deze rol? Zie jij ook de gevolgen van diabetes 2 en een ongezonde leefstijl in jouw wijk?

‘Onze wijkadviseurs helpen aanjagers om de beweging naar een gezonde wijk te versnellen’

Wil jij de bewoners van jouw wijk helpen om gezonder te eten, meer te bewegen en genoeg te slapen? En zo hun kans verkleinen om diabetes type 2 te krijgen – of er zelfs vanaf te komen? Word dan aanjager. Zo draag je actief bij aan een gezonder Nederland. Als dat geen voldoening geeft!

Plan een kennismakingsgesprek Verhalen uit de wijk

Wat doe je zoal als aanjager?

Als lokale aanjager ben je het aanspreekpunt van jouw wijk. Je zoekt medestanders, zorgt voor verbinding tussen initiatieven en fungeert als coördinator van het lokale netwerk. Je bepaalt in jouw wijk zelf waar je mee aan de slag gaat.

Bij het verkennen, opstarten en uitvoeren van de wijkaanpak krijg je praktische hulp en ondersteuning vanuit 2diabeat. Ook heb je toegang tot de 2diabeat supportkit en toolbox. Hierin vind je handige hulpmiddelen, praktijkvoorbeelden en interventies die je helpen om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl in jouw wijk.

Wat wij jou bieden:

Inzet wijkadviseur

Individuele begeleiding door één van onze deskundige wijkadviseurs

Wijkscan op maat

Inzicht in hoe vaak diabetes type 2 voorkomt in jouw wijk en de belangrijkste risicofactoren

Leefstijlkaart

Inzicht in wie in jouw wijk actief is op het gebied van leefstijl

Basis wijkaanpak

Een helder proces om te komen tot een gezamenlijke wijkaanpak

Toolbox

Gebruik van de toolbox met erkende interventies die je in kunt inzetten in jouw wijk

Landelijk leernetwerk

Toegang tot het landelijke leernetwerk met inspiratie, goede voorbeelden en support

Deze wijken doen al mee

Help jij de ambitie waarmaken?

Onze ambitie is om in 2027 in alle gemeenten tenminste in één wijk actief te zijn. Laat je inspireren door onze aanjagers en doe mee!

Ontdek de verhalen van aanjagers