Al tijdens ons eerste gesprek zag ik overal raakvlakken

‹ Terug naar overzicht

‘Al tijdens ons eerste gesprek zag ik overal raakvlakken’

Wout Peters uit Veendam is ambulanceverpleegkundige. Hij komt wekelijks in aanraking met de gevolgen van diabetes type 2. Daarom zet hij zich als aanjager van 2diabeat in de wijk Sorghvliet in Veendam.

 

“Als praktiserend ambulanceverpleegkundige kom ik wekelijks in aanraking met de gevolgen van diabetes type 2. In de afgelopen 15 jaar heb ik als professional vooral de symptomen van deze nare ziekte behandeld. In de acute fase is dat natuurlijk prachtig om te doen, maar het begon me ook steeds vaker tegen te staan. Wij behandelen wel de symptomen, maar de oorzaak pakken we niet aan.”

“Als praktiserend ambulanceverpleegkundige kom ik wekelijks in aanraking met de gevolgen van diabetes type 2”

Van onder naar boven

Recent heeft Wout Peters de Master Healthy Ageing Professional gevolgd. Daar is een nieuwe wereld opengegaan: “Daar heb ik geleerd hoe ik sociale innovatie kan opzetten om een ingewikkeld probleem van onderop aan te pakken. Ik deed een Participatief Actieonderzoek (PAO) in mijn woonplaats Veendam. Daar willen zorgverleners vanuit een nieuw gezondheidszorgcentrum de beweging inzetten van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag (van ZZ naar GG).”

Instant herkenning

“Zo kwam ik ook in aanraking met 2diabeat. Al na het eerste gesprek met wijkadviseur Daphne van 2diabeat bleek dat er bijzonder veel raakvlakken waren in de aanpak van 2diabeat en mijn PAO. De principes die ik succesvol heb toegepast in de beweging van ZZ naar GG, ga ik nu als lokale aanjager inzetten voor 2diabeat onder de naam ‘Sorghvliet Vitaal Vooruit’. Ik ben daar super enthousiast over, niet meer te stoppen. Ik kijk uit naar een heel fijne samenwerking met 2diabeat!”