Gratis e-learning ‘Goedkoop Gezonde Voeding’

‹ Terug naar overzicht

Gratis e-learning 'Goedkoop Gezonde Voeding'

Door de huidige inflatie hebben meer mensen moeite om rond te komen. Hierdoor eten ze vaak minder gezond. In een korte cursus 'Goedkoop Gezonde Voeding' leren deelnemers hoe ze voor weinig geld toch gezond kunnen eten.

Professionals die deze cursus willen aanbieden kunnen een gratis e-learning volgen die is ontwikkeld door de GGD Zuid-Limburg.

Het is nu veel in het nieuws; stijgende prijzen van voedsel, energie en benzine. Het Nibud verwacht dat door de stijgende kosten voor levensonderhoud het aantal huishoudens dat moeite heeft om rond te komen zal stijgen. Het gaat dan met name om huishoudens met een laag inkomen, die onder andere wonen in veel van de 2diabeat wijken. Bekend is dat als mensen moeite hebben om rond te komen ze minder gezond eten, wat nadelig is voor hun gezondheid.

We willen de leefstijlinterventie ‘Goedkoop Gezonde Voeding’ onder de aandacht brengen. Dit is een cursus van twee bijeenkomsten van twee uur. De cursus is bedoeld voor mensen met een laag inkomen, met financiële problemen, in de schuldhulpverlening of in armoede. Ook is de cursus geschikt voor mensen die laaggeletterd zijn en mensen met een traditioneel Nederlands, Turks, Marokkaans of Surinaams voedingspatroon.

In de cursus maken deelnemers kennis met betaalbare gezonde producten en worden ze zich bewuster van prijs en hun eigen voeding. Ze leren in praktische werkvormen hoe ze voor weinig geld toch gezond kunnen eten. De cursus is ontwikkeld door de GGD Zuid-Limburg en wordt daar al sinds 2000 gegeven en inmiddels ook op veel andere locaties. Professionals die de cursus willen geven kunnen een gratis e-learning volgen van de GGD Zuid-Limburg en hiermee gecertificeerd worden als cursusleider van Goedkoop Gezonde Voeding. Hierbij ontvangen ze ook de materialen voor de cursus.

Zie hier voor meer informatie over de cursus en de e-learning.