Slaapbeleving – De 2diabeat Leefstijlkaart

‹ Terug naar overzicht

Slaap

Staat de slaapoefentherapeut al op de 2diabeat Leefstijlkaart van jullie wijk?

De 2diabeat Leefstijlkaart:
STAAT DE SLAAPOEFENTHERAPEUT ER AL OP?

Op 15 maart is het Wereld Slaapdag. Goed slapen is essentieel voor onze gezondheid. Slechte slaap wordt in verband gebracht met obesitas, diabetes, coronaire hartziekte en cardiovasculaire sterfte. Maar weinig mensen zoeken professionele hulp bij slecht slapen of wachten heel lang. Toch leert de ervaring dat het gespreksonderwerp slaap vaak goede aanknopingspunten biedt om mensen gemotiveerd aan de slag te laten gaan met hun leefstijl. Het betrekken van een slaapoefentherapeut in jouw wijk is dan ook een aanrader!

Nederland telt inmiddels 400 slaapoefentherapeuten, ze verdienen een plek op jullie leefstijlkaart! Net zoals Susanne Renkema in Wijdemeren dat doet.

 

“Een betere nachtrust helpt om de knip te maken in iemands cirkel van ongezond gedrag. Niet met een pilletje, dat is geen knip, integendeel. Het gaat om een structurele gedragsverandering, met het grote voordeel dat het eigenlijk meteen meer energie oplevert waardoor ook volgende stappen haalbaar worden.” Aldus Susanne.

 

Jullie zijn in Wijdemeren publiekslezingen gaan organiseren over slapen en het liep storm!
“Klopt, we hebben dat nu drie keer gedaan, met steeds zo’n 50 mensen in de zaal, en eerlijk gezegd verbaasd mij dat niks. Nachtrust is voor veel mensen een ding. We sluiten heel laagdrempelig aan op een grote behoefte! …en ons doel is simpel: Goede voorlichting, niet in de laatste plaats om misverstanden weg te nemen, alleen dat al werkt vaak heel ontspannend.”

 

Misverstanden?
“Mensen hebben allerlei ideeën over slapen. Ze vinden zichzelf een slechte slaper omdat ze niet doorslapen. Ze gaan steeds vroeger naar bed want misschien lukt het dan. Allerlei ideeën die vaak leiden tot ongezonde gedragspatronen waardoor men zich nog moeier voelt, nog minder fit, nog somberder. En waardoor men ook feitelijk ongezonder wordt, met meer risico op van alles. ”

 

Gedragspatronen, dat is jouw vak!
“Zeker, dat wil zeggen, het begeleiden van mensen om hun gedragspatroon te veranderen. Bijvoorbeeld op het gebied van slaap. Dat is een specialisme in ons vak. Ik ben dus ook geen slaaptherapeut, ik ben echt een slaapoefentherapeut. En juist die oefentherapeutische benadering, die heel persoonsgericht is, met als doel ontwikkeling, die blijkt heel succesvol, met structureel resultaat. Vaak zijn daar niet meer dan drie of vier consulten voor nodig.”

 

Dus op een lokale 2diabeat leefstijlkaart horen de slaapoefentherapeuten in de omgeving ook zeker in beeld te zijn.
“Absoluut! Als dat nog niet zo is, ga dan naar slaapoefentherapie.nl, vind mijn collega’s in jouw omgeving, neem contact op en ga het gesprek aan. Want als het gaat over het handvat Slaap van het Leefstijlroer, zijn wij de specialist.”