Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop – Aan de slag met de wijkscan!

april 2 @ 13:00 - 14:30

De gezondheid van inwoners verschilt sterk per wijk. Zo wonen er in de ene wijk relatief veel mensen die eenzaam zijn, bewegen inwoners in de andere wijk juist meer dan gemiddeld of zijner in een andere wijk veel inwoners met overgewicht. Als je aan de slag wilt met het verbeteren van de gezondheid van inwoners in jouw wijk, is inzicht in de huidige situatie een belangrijke eerste stap.

Er zijn veel cijfers beschikbaar over gezondheid van inwoners en risicofactoren voor aandoeningen als diabetes. Maar vaak zijn deze versnipperd of zijn deze niet alleen op gemeenteniveau beschikbaar. In de wijkscan van 2diabeat hebben we deze verschillende data op gebundeld en presenteren we dit in één overzicht op wijk- (of postcode-) niveau. Deze wijkscan bevat demografische gegevens, gezondheidsgegevens en risicofactoren voor diabetes type 2.

Je kunt de wijkscan inzetten om:

  • In jouw dorp of stad te verkennen welke wijk het meeste baat heeft bij een gezonde wijkaanpak.
  • Meer focus aan te brengen in de wijkaanpak gericht op het bevorderen van de gezondheid van bewoners.
  • In gesprek te gaan met inwoners en professionals over het verkennen van een gezonde wijkaanpak.

 

Op 2 april van 13.00-14.30 uur organiseren we de workshop ‘Aan de slag met de wijkscan’ waarin we laten zien hoe de wijkscan eruit ziet, hoe je deze voor jouw wijk kunt maken én hoe je deze kunt benutten als basis voor een wijkaanpak. Deze workshop is geschikt voor deelnemers die meer inzicht willen in de aandachtspunten in hun eigen wijk en willen verkennen hoe ze een eerste of volgende stap kunnen zetten bij het verbeteren van de gezondheid in de wijk. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar voor deze gratis workshop.

 

Aanmelden en praktische info

Meld je aan via deze link.

Datum: 2 april ’24 – Tijd: 13.00-14.30 uur

 

De workshop wordt gegeven via Zoom.

De inloggegevens volgen na aanmelding.

Locatie

online

Organisator

2diabeat