Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Leefstijlcoaches, doe mee met 2diabeat!

13 maart 2023 @ 19:00 - 20:00

Gratis

2diabeat heeft een integrale aanpak ontwikkeld om in de wijk een gezondere leefstijl te realiseren.

April 2022 gaf 2diabeat een webinar over hoe hun programma er uit ziet. Inmiddels is het programma op veel meer plekken in Nederland actief en lukt het om in 50% van de gevallen financiering te regelen voor de werkzaamheden van de aanjagers in de uitvoeringsfase (waarbij van sommige van de andere 50% aanjagers het ook bewust vrijwillig doen). Een BLCN leefstijlcoach kan heel goed de rol van aanjager vervullen.

2diabeat kan jou als leefstijlcoach ondersteunen bij het hele traject van verkennen en uitvoeren.

 

Het programma 2diabeat zet zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Dat is belangrijk, want al ruim 1,2 miljoen mensen hebben diabetes type 2 en dat aantal stijgt hard. Om echt een verschil te kunnen maken, kent het programma een wijkgerichte aanpak. Daarin werken lokale professionals en inwoners samen aan een gezonde wijk. Ondertussen is 2diabeat twee jaar actief in Nederland en al meer dan 25 wijken hebben zich aangesloten bij het programma.

 

Met steun vanuit het Nationaal Preventieakkoord kunnen we het komende jaar nog meer wijken gaan ondersteunen.

Net zoals de inzet van diëtisten, fysiotherapeuten en huisartsen, is de inzet van leefstijlcoaches binnen 2diabeat onmisbaar. We nodigen jullie daarom graag uit om deel te nemen aan dit webinar om kennis te maken met het 2diabeat programma, de ondersteuning die we bieden en hoe je zelf mee zou kunnen doen.

Daarbij zal Susanne Renkema – lokale aanjager in Kortenhoef/Nederhorst, Wijdemeren – haar ervaringen met 2diabeat met jullie delen.

 

Geïnteresseerd in deelname aan het webinar?

Meld je dan aan via deze aanmeldpagina.

 

 

Gegevens

Datum:
13 maart 2023
Tijd:
19:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/547287671157

Locatie

online