Platform diabetes.nl is live gegaan

‹ Terug naar overzicht

diabetes.nl

Nederland heeft een nieuw online platform voor mensen met diabetes en hun naasten, dat vanaf dinsdag 13 juni ‘live’ is gegaan.

Een groot initiatief, want diabetes.nl is een samenwerking van vijf diabetesorganisaties: Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetes Vereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland.

Juiste en betrouwbare informatie is van groot belang om goed te kunnen omgaan met diabetes, de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Ook voor familie en vrienden van mensen met diabetes. Bovendien is het delen van ervaringen en het meedoen aan activiteiten een behoefte van mensen met diabetes, blijkt uit onderzoek.

 

Diabetes.nl heeft een breed aanbod, samen te vatten als: informatie en inspiratie als diabetes je raakt.
Het platform biedt actuele en betrouwbare informatie voor mensen met diabetes op één plek: over verschillende typen diabetes, in verschillende ziekte- en levensfasen en bij uiteenlopende vragen. Het Trefpunt is een community om ervaringen uit te wisselen, en wordt door ervaringsdeskundige moderatoren begeleid. Een overzicht met uiteenlopende activiteiten, regionaal en online, laat zien wat er allemaal te doen is.

Samenwerkende partijen met hetzelfde doel
De vijf organisaties hebben in de afgelopen 3 jaar intensief samengewerkt aan de voorbereiding en ontwikkeling van dit platform. Zij willen met dit platform mensen met diabetes de weg wijzen in de wereld van diabetes, concrete handvatten bieden voor het leven met diabetes en zo bijdragen aan meer zelfregie en een hogere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes.
Eric Stellwag van het Diabetes Fonds: “We hebben onze krachten letterlijk gebundeld en onze kennis en ervaring in het diabetes-veld samengebracht. Zo is diabetes.nl een plek met uitgebreide informatie van betrouwbare bronnen en veel ervaringsdeskundigheid.”
Edith Mulder van Diabetes Vereniging Nederland: “De ontwikkeling van het platform heeft helemaal plaatsgevonden samen met de mensen voor wie het bedoeld is. Alle mensen met diabetes die het hebben getest zijn enthousiast. Het gaat mensen met diabetes én hun naasten verder helpen. Voor zorgverleners, is het een plek waar ze goed naartoe kunnen verwijzen.”

Wegwijzer
Een unieke tool op het platform is de Wegwijzer: deze helpt de bezoeker met een paar vragen om de juiste informatie te vinden, zonder persoonlijke gegevens achter te hoeven laten. Als men besluit om een account aan te maken, zijn er nog meer mogelijkheden. Zoals het bewaren van artikelen, het in contact komen met anderen met dezelfde interesses of in gelijksoortige situatie, zelf een blog starten of meedoen met online groepsgesprekken. Goed om te weten: diabetes.nl deelt absoluut geen gegevens met derden en plaatst geen marketingcookies.

Samen ontwikkeld, uitgebreid gecheckt
Tijdens de bouw hebben meer dan 400 mensen met diabetes en zorgprofessionals meegedacht, meegepraat en meegekeken. Alle inhoudelijke artikelen op diabetes.nl zijn beoordeeld door zorgexperts die vanuit hun specialisme hebben meegelezen. De afgelopen maand zijn ruim 100 mensen actief geweest in de community Trefpunt, in groepsgesprekken, met blogs en nieuwe contacten.

Bekendheid van diabetes.nl 
De komende tijd start er een campagne om diabetes.nl bekend te maken bij mensen met diabetes en hun naasten. Ook zorgprofessionals zullen via diverse kanalen geïnformeerd worden. Aan een brede groep huisartsenpraktijken en diabetespoli’s wordt een informatiepakket verzonden.