Imam in de Schilderswijk

‹ Terug naar overzicht

‘Gezonder leven lukt alleen als we ‘t samen doen’

Feroz Hansildaar groeide op in de Schilderswijk. Na zijn studie in het buitenland is hij daar ook weer teruggekeerd.

Al 30 jaar is hij hoofdimam van de Surinaamse gemeenschap. In zijn moskee aan de rand van de wijk heeft hij veel contact met bewoners. Waarom zet hij zich in als aanjager van 2diabeat?

Mensen ondersteunen is zijn passie

Feroz: “Ik werk al 20 jaar in de verslavingszorg. Daarnaast ben ik als hoofdimam gewend om anderen te ondersteunen.” Volgens Feroz zit er veel overlap tussen zijn werk en zijn taak als aanjager van 2diabeat in de Schilderswijk. Zo had hij al een naam voor het programma: Gezond Den Haag. Hij draagt graag bij aan een goede toekomst voor de wijk, ook als aanjager van 2diabeat. “Het hoeft niet veel te zijn, alleen al door extra informatie te bieden, kunnen we al veel bereiken,” aldus Feroz.

“2diabeat vervult een brugfunctie: het is niet iets opnieuw uitvinden, maar bestaande actoren verbinden en ondersteunen met de einddoelgroep.”

Zelf kampt hij al 15 jaar lang met diabetes type 2

Hij weet dus maar al te goed wat voor impact de ziekte kan hebben: “Niet alleen ik, maar ook mijn gezin had er last van.” De rol van de omgeving in het proces van leefstijlverandering is iets waar hij meer aandacht aan wil besteden. “Alleen samen lukt het om een gezonde leefstijl vol te houden”, aldus Feroz. Ook hangt een ongezonde leefstijl vaak samen met andere factoren. De Schilderswijk is een wijk die kampt met allerlei factoren. “Wanneer er minder armoede is, zal er ook meer ruimte zijn voor een gezonde leefstijl”, zegt Feroz. Als lokale aanjager van 2diabeat wil hij een stap zetten in de goede richting: een betere toekomst voor de mensen in zijn Schilderswijk.