2diabeat van start in de Schilderswijk

‹ Terug naar overzicht

2diabeat van start in de Schilderswijk

Feroz is als kind opgegroeid in de Schilderswijk en is daar, na zijn studie in het buitenland, teruggekeerd. Al 30 jaar is hij hoofdimam van de Surinaamse gemeenschap en met zijn moskee aan de rand van de Schilderswijk heeft hij veel contact met de inwoners.

Feroz stelt zich voor en vertelt waarom hij zich in wil zetten als lokale aanjager van 2diabeat in de Schilderswijk.

Lokale aanjager Feroz Hansildaar stelt zich voor…

“2diabeat vervult een brugfunctie: het is niet iets opnieuw uitvinden, maar bestaande actoren verbinden en ondersteunen met de einddoelgroep”

Feroz Hansildaar, lokale aanjagers van de Schilderswijk

 

 

Het is Feroz zijn passie om anderen te ondersteunen. “Ik werk al 20 jaar in de verslavingszorg bij de Parnassiagroep”, vertelt Feroz. “Daarnaast ben ik, als hoofdimam, ook gewend anderen te ondersteunen”, vervolgt hij. Er zit volgens Feroz veel overlap tussen zijn huidige functies en zijn taak als aanjager van 2diabeat binnen de Schilderswijk. Het is zijn doel bij te dragen aan een goede toekomst voor de Schilderswijk en daar hoopt hij als lokale aanjager een steentje aan bij te kunnen dragen. “Het hoeft niet veel te zijn, alleen al met het bieden van extra informatie kan veel worden bereikt”, aldus Feroz.

Zelf kampt Feroz al 15 jaar lang met diabetes type 2. Hij weet dus maar al te goed wat voor impact de ziekte kan hebben. “Niet alleen ik, maar mijn gezin had er ook last van”, zegt Feroz. De rol van de omgeving in het proces van leefstijlverandering is iets waar hij meer aandacht aan wil besteden. “Alleen samen lukt het om een gezonde leefstijl vol te houden”, aldus Feroz. Ook hangt een ongezonde leefstijl vaak samen met andere complexe factoren. De Schilderswijk is een wijk die al langer met verschillende complexe factoren kampt. “Wanneer er minder armoede is, zal er ook meer ruimte zijn voor een gezonde leefstijl”, zegt Feroz. Als lokale aanjager van 2diabeat hoopt Feroz een stap te kunnen zetten richting een betere toekomst voor de mensen in de Schilderswijk.