Podcast – lokale aanjager Saïda Tilburgs Benfatimi

‹ Terug naar overzicht

Podcast - lokale aanjager Saïda Tilburgs Benfatimi

Saïda is lokale aanjager in Helmond en heeft daar met haar man Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn en ambassadeur van 2diabeat onder andere het Suikerhuis opgezet. Het Suikershuis is een supportgroep van ervaringsdeskundigen en lotgenoten met diabetes type 2 die op locatie (en online) ervaringen en tips met elkaar delen.

In deze podcast gaat programmadirecteur van 2diabeat Maarten Ploeg in gesprek met Saïda Tilburgs-Benfatimi. Saïda is lokale aanjager in Helmond en heeft daar met haar man Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn en ambassadeur van 2diabeat onder andere het Suikerhuis opgezet. Het Suikershuis is een supportgroep van ervaringsdeskundigen en lotgenoten met diabetes type 2 die op locatie (en online) ervaringen en tips met elkaar delen. Er zijn nu twee groepen actief, bestaande uit 18 (gestart in februari en 12 (gestart in juni) mensen. Maarten is onder de indruk van de prachtige resultaten die zij daarmee in zo’n kort tijdsbestek hebben geboekt. Een van de deelnemers is inmiddels medicatievrij. Enkele andere deelnemers zijn meer dan 5 kilo afgevallen. In de groepen worden niet alleen medische zaken gedeeld, maar ook sociale en privé aangelegenheden. En daarin zit ook de kracht, met ‘vertrouwen’ als sleutelwoord. Tijdens dit gesprek zoomt Maarten met Saïda verder in op het succes van hun bottom-up aanpak.

Beluisteren via Springcast

Beluisteren via Spotify