Geslaagde voedingsavond van Berlicum Vitaal met 100 deelnemers

‹ Terug naar overzicht

Geslaagde voedingsavond van Berlicum Vitaal met 100 deelnemers

Berlicum Vitaal is van start gegaan met een eerste kick-off evenement over gezonde voeding en lokale aanjager Erwin Frunt deelt zijn ervaringen met ons…

Na anderhalve maand aan voorbereidingen treffen was het dan eindelijk zo ver! Het eerste evenement voor bewoners georganiseerd door Berlicum Vitaal ging van start. De avond over gezonde voeding was de kick-off van een reeks evenementen die georganiseerd worden om de inwoners van Berlicum te stimuleren een gezonde leefstijl aan te meten. Erwin Frunt – lokale aanjager van 2diabeat in Berlicum – vertelt dat hij alle voedingsdeskundigen binnen Berlicum heeft benaderd om mee te werken aan de avond. Het bleek een waar succes! Niet alleen diëtisten en een huisarts, maar ook een voormalig chef-kok sloten aan om de inwoners van Berlicum mee te nemen in de wereld van gezonde voeding.

“Het was mooi om te zien hoe alle actoren met hun verschillende expertises bereid waren om samen te werken en zo deze avond mogelijk maakten”

De opkomst loog er dan ook niet om. Met een mooie honderd man was ruim 1% van de Berlicumse bevolking op de avond aanwezig. Volgens Erwin vielen de verschillende onderwerpen – van het opbouwen van gezonde eetgewoonten tot het correct lezen van etiketten – net zoals het zelfgebakken bananenbrood, goed in de smaak bij het aanwezige publiek. Naast het bieden van informatie over de risico’s van diabetes type 2, werden er op de avond ook praktische handvatten aangereikt. Zo werd er een receptenboekje uitgedeeld met daarin inspiratie voor gezonde maaltijden gemaakt van goedkope ingrediënten. Gezond én lekker eten hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn, aldus Erwin.