DOE DE DIABETES RISICOTEST

Diabetes is een aandoening die een behoorlijke impact kan hebben op de kwaliteit van leven. Het is daarom wenselijk om de ziekte voor te zijn! Wil je weten wat jouw risico op diabetes is? Je kan hier een test doen. De test bestaat uit 8 vragen. Voor het invullen heb je een meetlint nodig.

Vul nu de test in

Let op: de test opent in een nieuw tabblad.

WAT IS ER TE DOEN IN SORGHVLIET?

Vanaf februari 2022 || Uniek diabetesherstelprogramma in Sorghvliet
Heb jij diabetes type 2 en zou je ervan af willen? Doe kosteloos mee aan een uniek Sorghvlietgericht programma, waarin je je lichaam gaat herprogrammeren door een gezonde leefstijl. Binnen twee weken heb je meer energie en je krijgt 20 weken intensieve begeleiding. Er is plek voor 24 Sorghvliet-bewoners, schrijf je hier in:

Aanmelden

Vanaf maart 2022 || Themabijeenkomsten

30 maart 09.30 uur – 11.30 uur
Themabijeenkomst ‘Voedend Eten’
Locatie: Gezondheidscentrum Lloyds Terras, Lloydsterras 6 9641 DZ Veendam

31 maart 19.00 uur – 21.00 uur
Themabijeenkomst ‘Voedend eten’
Locatie: Jakob Bruggemacentrum, Jakob Bruggemalaan 118, 9641 EZ Veendam

20 april 09.30 uur -11.30 uur.
Themabijeenkomst ‘Betekenisvol Leven’
Locatie: Gezondheidscentrum Lloyds Terras, Lloydsterras 6 9641 DZ Veendam

DATUM || Jouw evenement hier?
Organiseer jij binnenkort een evenement? Laat het Wout weten via het oranje formulier hieronder. Wie weet wordt jouw evenement in de agenda geplaatst!

GEZONDE KAART

Wil je weten wat jij kan doen om je leefstijl te verbeteren? Neem een kijkje op de kaart!

Organiseer je zelf iets leuks? Laat het ons weten en we plaatsen het in de agenda! Of mis je nog iets op de gezonde kaart? Laat het ons weten en wij voegen het toe! Heb je een vraag aan Wout? Stel hem hieronder!

Wat kun je zelf doen?

Ommetje App

Ommetje app motiveert je om dagelijks een wandeling te maken en dit in de app bij te houden. Het is mogelijk om met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie aan te gaan. Ook kan je het op nemen tegen andere gebruikers zonder dat je op dezelfde locatie bent.
Een ommetje duurt minimaal 20 minuten. Je kan zoveel en zo vaak ommetjes maken als je zelf wilt.

Hier vind je meer informatie en kan je de app downloaden.

Samengezond App

SamenGezond wil het steuntje in de rug zijn, dat je helpt om bijvoorbeeld gezonder te eten, stressvrijer te leven en meer te bewegen. SamenGezond heeft een informatieve website en een veelzijdige app. Daarmee kun je onder andere activiteiten bijhouden. Het programma biedt bijvoorbeeld online coaching, persoonlijke weekdoelen en een fitscore. Meedoen kan op ieder moment en in je eigen tempo. Het is mogelijk om punten te verdienen die je in de webshop kunt inwisselen voor producten, kortingen, uitjes of een donatie aan een goed doel. Hier vind je meer informatie over het programma.

Via deze link kan je de app downloaden.

Yoga met Evy

Korte beschrijving app Yoga met Evy Met de Yoga met Evy kan je verschillende yogastijlen ontdekken en lessen volgen. In de app zijn yoga lespakketten voor verschillende niveaus te vinden, van beginners tot gevorderden. De lessen worden gegeven door ervaren docenten. Je kan op je eigen tempo met de lessen aan de slag en kan de pakketten onbeperkt gebruiken.

Yoga met Evy kan worden gedownload in de Appstore en in de Playstore.

Sorghvliet Vitaal Vooruit wordt mogelijk gemaakt door het landelijke programma 2diabeat en Stichting Ikibuntu