Podcast – 2diabeat dialoog met Loïse Jacz, netwerkgeneeskundige in de Schilderswijk

‹ Terug naar overzicht

In dialoog met Loïse Jacz, huisarts en netwerk-geneeskundige

Welke rol kun je als huisarts vervullen om gezondheidspreventie in de wijk te bevorderen? Beluister het gesprek met Loïse Jacz over de Schilderswijk in Den Haag.

In deze aflevering van de 2diabeat dialogen luister je naar Maarten Ploeg, programmadirecteur van 2diabeat en Loïse Jacz, huisarts en netwerkgeneeskundige in de Schilderswijk in Den Haag. Samen onderzoeken zij de vraag welke rol je als huisarts kunt vervullen om gezondheidspreventie in de wijk te bevorderen.

 

Loïse vertelt hoe zij haar ervaring met populatiegerichte zorg in Australië heeft meegenomen naar de Schilderswijk in Den Haag. Want hoe kun je lokale professionals en inwoners bij elkaar betrekken om een gezonde leefstijl van inwoners te stimuleren? En welke rol kun je als huisarts innemen? Tot slot doet Loïse een oproep aan alle huisartsen in Nederland: “Ga eens even lekker achterover zitten en denk na over hoe praktijkoverstijgende zorg kunt leveren.”

Klik op onderstaande afbeelding om de aflevering te luisteren. De aflevering opent in een nieuw tabblad. Of luister via Spotify.

Veel luisterplezier!

Springcast printscreen