Het mooie van de Nationale Diabetes Challenge is de menselijke maat

‹ Terug naar overzicht

Het mooie van de Nationale Diabetes Challenge is de menselijke maat

Wat ooit begon met een paar groepen trekt nu jaarlijks duizenden wandelaars!

Het mooie van NDC is de menselijke maat

Interview met Lizette Tabak

De 10de editie van de Nationale Diabetes Challenge gaat van start: wandelgroepen kunnen zich nu inschrijven voor NDC 2024. Wat ooit begon met een paar groepen trekt nu jaarlijks duizenden wandelaars, vorig jaar bijna 5.000.
Lizette Tabak, lokale aanjager voor 2diabeat in Someren, begrijpt het succes wel.

“Het is allemaal heel laagdrempelig, zowel voor organisatoren als voor de wandelaars. En het effect is enorm. Mensen voelen zich al snel fitter, genieten van de gezelligheid en fleuren op.”

 

people, friendship and international concept – group of happy friends walking in park

 

NDC 2024 start eind april
Vanaf eind april kun je ze weer overal tegenkomen, NDC wandelgroepen. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop, samen in een groep en onder professionele begeleiding. Ze doen dat elke week, de hele zomer door. Op 28 september wordt het jaar afgesloten met een feestelijk festival in Arnhem. Maar liefst zo’n 300 groepen doen mee. Ook jouw groep is welkom!

 

Someren doet mee
Veel 2diabeat wijken doen ook mee met de NDC. Eén van deze wijken is Someren. Lokale aanjager Lizette is voetreflextherapeut en medisch pedicure in Someren. Uit persoonlijke ervaring weet ze hoe belangrijk het is om in beweging te komen als je diabetes type 2 hebt. Ze schreef zich vorig jaar in voor een online informatiebijeenkomst van NDC en besloot daarna om zelf een groep te beginnen, wat mogelijk was mede dankzij support van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

“Het mooie van NDC is de menselijke maat: het is haalbaar, het is veilig en het is samen. Het is echt een fantastische manier voor mensen om te starten met bewegen. We hadden een leuke groep, het smaakte naar meer, we doen dit jaar dus zeker weer mee.”

 

Hoe begin je een groep?
• Elke sport-, beweeg-, welzijns- en zorgprofessional kan een wandelgroep starten.
• NDC ondersteunt je bij het opzetten van een succesvolle wandelgroep.
• Wandelaars kunnen zich inschrijven zodra de wandelgroep is aangemeld.

 

Wil jij weten hoe je (weer) succesvol een wandelgroep op kunt zetten?
In februari zijn er nog twee online informatiebijeenkomsten

 

De NDC is opgenomen als beweeginterventie in de toolbox van 2diabeat. Naast de NDC vind je hier nog meer interventies op het gebied van bewegen, voeding, slaap, stress en mentale gezondheid. Deelnemers aan 2diabeat hebben toegang tot de toolbox en kunnen alle interventies hier bekijken.